Vizite de evaluare a participanților în Programul de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali

Programul de Dezvoltare a Furnizorilor Locali (PDFL), protagonistul căruia este Zona Economică Liberă „Bălți”, este la al 2-lea an de realizare și implementare.
În baza potențialului de a furniza produse și servicii către CMN au fost selectate peste 60 de companii locale, companii cărora li se oferă asistență tehnică pe dimensiuni precum management tehnologic și de producție, managementul organizațional, organizarea producerii, planificarea afacerii și/sau finanțe și marketing.
Astfel, Programul a fost setat de a fi implementat în 3 etape, iar în prezent aceasta este în faza a 2-a de derulare propriu-zisă. Etapă în care au fost realizate vizite de evaluare a participanților la Program,în baza unui model de audit EFQM, evaluări desfășurate de către experți din Cehia și Germania, care la rândul lor au oferit planuri de acțiuni pe termen scurt de la 6 până la 8 luni. Acestea cuprind acțiuni și măsuri de realizat de către companiile participante în program.
În paralel, Programul asigură desfășurarea cursurilor și training-urilor de instruire, atât online, cât și cu prezență fizică a participanților. Unul din aceste training-uri a fost deja realizat cu participarea reprezentanților DRÄXLMAIER Group și GG Cables, ședințe în cadrul cărora s-au prezentat tururi virtuale a activității operaționale și cerințe de achiziție a acestora față de furnizori.